معرفی رایانش (کامپیوتر) ابری به زبان ساده و مزایای آن
امروزه با وجود فناوریهای پیچیده و متنوع، یکی از مفهومهای برجسته و بسیار پرکاربرد، رایانش (کامپیوتر) ابری است. رایانش ابری نه تنها یک مفهوم مهم در فناوری میباشد، بلکه یک تحول بزرگ را در روشهایی که ما با نرمافزارها ارتباط برقرار میکنیم، نشان میدهد. تصور کنید یک دنیایی که شما دیگر نیازی به داشتن سرورها و دیتاسنترهای بزرگ ندارید؛ اما همچنان به امکانات فوقالعادهای مانند ذخیرهسازی داده، پردازش قدرتمند و اجرای نرمافزارهای پیچیده دسترسی دارید. این همان وعدهی رایانش ابری است.
رایانش (کامپیوتر) ابری در واقع یک شیوه نوین و مبتنی بر اینترنت برای ارائه خدمات IT است که به شما اجازه میدهد تا بدون نیاز به سرورها، کامپیوترها و سختافزارهای گرانبها به نرمافزارها و خدمات مورد نیازتان دسترسی پیدا کنید. در این سیستم، شما فقط هزینه مصرف و استفاده را پرداخت میکنید؛ بدون اینکه نگران نگهداری و مدیریت سرورها و نرمافزارها باشید. به عبارت دیگر، رایانش ابری به شما امکان میدهد به طور هوشمندانه و موثر، منابع محاسباتی را مدیریت کنید. همچنین به جای صرف زمان و هزینه برای نگهداری، بیشتر به توسعه کسب و کار خود بپردازید.
رایانش ابری یک فناوری متحول کننده برای عملیات تجاری است. امروزه، رایانش ابری، با امکانات زیاد برای تسهیل کار، فناوری کاربردی برای صنایع و شرکتهای مختلف به شمار میرود. زیرا شرکتها میتوانند از امکانات متنوعی بهره مند شوند. آن امکانات عبارتند از:
۱. دسترسی آسان
مشتری می تواند اطلاعات و دادهها را در ابر ذخیره کند و در همه جا به ابر دسترسی داشته باشد. این دسترسی با اتصال به اینترنت برقرار میشود و وابسته به نوع دستگاه، زمان و مکان نیست.
۲. بهبود همکاری تیم
فناوری ابری اشتراک گذاری اطلاعات برای اعضای یک گروه آسان می کند. در نتیجه، کیفیت کار با افزایش همکاری و هماهنگی بیشتر میشود.
۳. نگهداری و به روز رسانی
با بهره گیری از خدمات ابری زمان و منابع خود را به طور موثرتر بر روی پروژههای کاری، نوآوری، توسعه و بررسی دادهها متمرکز میکنید. سیستمهایی که با آن کار میکنید، به مرور زمان ممکن است دچار خرابی شوند یا نیاز به بروزرسانی داشته باشند. ارائه دهندگان خدمات ابری، وظایفی نظیر نگهداری و بروزرسانی سیستم را بر عهده دارند.
۴. پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات
رایانش ابری راهی سریع و آسان برای پشتیبان گیری و بازیابی داده ها ارائه می دهد. گاهی ممکن است سیستم شرکت شما دچار حادثه یا خرابی سخت افزاری یا نرم افزاری شود. در این صورت، شما باید به داده های از دست رفته دسترسی پیدا کنید و کار را ادامه دهید. خوشبختانه رایانش ابری امکان ذخیره اطلاعات در ابر را دارد. با ذخیره دادهها در فضای ابری، به آسانی میتوانید از دادهها پشتییان گیری و در زمان لازم آنها را بازیابی کنید.
۵. پرداخت هزینه به ازای مقدار استفاده
با استفاده از رایانش ابری شرکتها فقط برای خدمات دریافت شده هزینه پرداخت میکنند. این روش اقتصادی، احتیاجی به سرمایه گذاری اولیه ندارد و به کاربران امکان انتخاب سرویس بر اساس توان مالیشان را میدهد.
۶. ظرفیت ذخیره سازی متنوع
شرکتها می توانند به صورت مجازی داده های خود را به صورت نامحدود در فضای ابری ذخیره کنند و در هر مکان و زمان با اتصال به اینترنت به مدیریت دادهها بپردازند. انواع دادهها، از جمله اسناد، صدا، عکسها، ویدئو و ... را میتوان در ابر قرار داد. ابر یک فضای ذخیره سازی به حجم نامحدود را برای شما به ارمغان میآورد.
۷. امنیت پیشرفته داده ها
رایانش ابری تمرکز بالایی بر امنیت داده ها دارد. به منظور تضمین ذخیره ایمن داده ها و امور مربوط به مدیریت آنها، ارائه دهندگان این خدمات تدابیر امنیتی ویژهای وضع کردهاند. این ندابیر شامل محدودیت های دسترسی، رمزگذاری، اطمینان از هویت ورود کننده و ممیزی های امنیتی منظم هستند. مشتریان می توانند با موارد امنیتی از امنیت دادههای خود مطمئن باشند.
۸. سرعت و نوآوری
با بهره گیری از محاسبات ابری، شرکتها میتوانند امور خود را با سرعت بیشتری انجام دهند و نوآوری خود را گسترش دهند. این پیشرفت با افزایش بازدهی کار و معرفی روشهای نوآورانه و نوظهور امکان پذیر میشود.
۹. محاسبات سبز
استفاده از منابع و خدمات ابری، باعث کاهش مصرف انرژی و زباله های الکترونیکی میشود که در طولانی مدت به پایداری محیطی کمک شایانی خواهد کرد. از طرف دیگر، فناوریهایی مانند مجازیسازی و متعادلسازی بار برای بهره گیری از منابع رایانهای با بازده بیشینه، از طریق بهینه سازی مصرف انرژی امکان پذیر است که منجر به کاهش ردپای کربن میشود.
جمع بندی
رایانش ابری شرکتها تا را به سوی استفاده از فناوریهای پیشرفته و در عین حال بهرهوری، مقیاسپذیری، صرفهجویی در هزینه و امنیت دادهها سوق میدهد. با این ویژگیها، شرکتها میتوانند روی قابلیت های اصلی خود تمرکز کنند.
نحوه عملکرد رایانش (کامپیوتر) ابری
رایانش (کامپیوتر) ابری، یکی از جذابترین و نوآورانهترین تکنولوژیهای امروزی است. این فناوری، یک مکانیزم هوشمندانه دارد که به کاربران امکان میدهد به سادگی و با استفاده از اینترنت، به دادهها و خدمات مورد نیازشان دسترسی پیدا کنند.
بنیانگذاری شرکتهایی که خدمات سرور ابری را ارائه میدهند، بر پایه زیرساختی اینترنتی است. به زبان ساده، هر کاربر برای دسترسی به دادههای مخزن شده روی سرور ابری، تنها نیاز به اتصال اینترنت دارد. این اتصال به شبکه جهانی، درواقع کلیدی است که دری را به سوی خدمات مورد نظر باز میکند.
استفاده از خدمات سرور ابری، به کاربران امکان میدهد که دادههای خود را به صورت آسان و از هر نقطهای مدیریت کنند. بدون توجه به این که آیا از یک فضای ابری رایگان استفاده میکنند یا از یک فضای ابری اشتراکی، این امکان برای همه کاربران یکسان است. از اینجاست که رایانش ابری را به عنوان یکی از بهترین و قدرتمندترین راهکارهای امروزی در زمینه مدیریت داده و خدمات مبتنی بر اینترنت میشناسیم.
معماری رایانش یا کامپیوتر ابری
معماری رایانش ابری در واقع به معنای ارائه خدمات مبتنی بر اینترنت به صورت مجازی است. این بدان معناست که شما نیازی به داشتن سختافزار یا نرمافزارهای خاص در دستگاه خود ندارید. با استفاده از اینترنت و به کمک فناوری کلود کامپیوتینگ، میتوانید به تمامی خدمات و منابع مورد نیازتان دسترسی پیدا کنید. این سرور به شما امکان میدهد برای انجام هر کاری که نیاز دارید در هر جایی که باشید، بدون نیاز به محلی خاص یا تجهیزات خاص، آن را به بهترین نحو ممکن با استفاده از رایانش ابری انجام دهید.